ßßß


Składniki:150 gram kiełbasy wędzonej4 średnie ziemniaki2 małe cebule150 g boczku wędzonegośrednia główka kapustysól i pieprz do smakuKilka liści kapusty oddzielamy a cześć dość drobno kroimy(jak na bigos) Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, boczek w słupki, cebule w piórka, ziemniaki w średnia kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy liście kapusty na to kiełbaskę, boczek, cebulkę, ziemniaki i pokrojoną kapustę posypujemy solą i pieprzem a to od nowa dajemy kiełbasę, boczek, cebulkę, ziemniaki....aż do wyczerpania składników. Na koniec kładziemy liście kapusty. Przykrywamy w wstawiamy do piekarnika pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni C (trzeba sprawdzać czy ziemniaki są miękkie) Smacznego!