Wykonanie
Mój ulubiony, puszysty, delikatny a do tego
groszek i znakomity
ser....A i dodaję zdjęcie śniadania, które mój mąż mi zrobił do łóżka ;)
Składniki:2
jajka1 plaster
sera Cheddar1 łyżka
groszku konserwowego
sólpieprz1 łyżka
śmietany słodkiej1 łyżka
masłaJajka rozbijamy w miseczce i dokładnie mieszamy z
przyprawami i
śmietaną. Na rozgrzaną patelnie dajemy
masło czekamy aż się roztopi i wlewamy naszą masę jajeczną. Smażymy aż brzegi omletu się zetną, wówczas podważać je
łopatką kolejno ze wszystkich stron, aby płynna masa jajeczna znalazła się na dnie patelni. Następnie odwracamy nasz omlet na druga stronę i smażymy do ścięcia
jajek. Kładziemy na jedną połowę plaster
sera i nasz
groszek przykrywamy drugą połową omletu. Przykrywamy patelnie przykrywką i smażymy na minimalnym ogniu do roztopienia
sera.