220 gr miękkiego masła300 gr mąki2 żółtka100 gr cukru pudru50 gr mąki ziemniaczanejmarmolada wieloowocowa80 gr czekolady gorzkiej50 gr czekolady mlecznej5 łyżek śmietany kremówkiMasło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier nie przerywając miksowania. Następnie dodać żółtka. Zmiksować ponownie. Wsypać mąkę pszenną, ziemniaczaną i wymieszać łyżką a potem ręcznie. Następnie z naszego ciasta lepić kulki takiej samej wielkości (moje były w kształcie mniejsze mandarynki) przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko przyciskać. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut (ciasteczka muszą się lekko zrumienić) w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe ciastka smarujemy marmoladą z płaskie strony i przykrywamy drugim ciastkiem.Do małego garnuszka wlać śmietanę i lekko podgrzać następnie dodać pokruszona czekoladę i bardzo delikatnie podgrzewać aż do rozpuszczenia czekolady. Nasze gotowe muszelki maczać z jednej strony w gotowej polewie czekoladowej. Ciastka najlepiej smakują na drugi dzień, tylko nie wiem czy wytrzymacie ;)