Wykonanie
Zdrowsza wersja muffinek zainspirowana przepisem z bloga
Kuba Pichci . Równie pyszne jak tradycyjne pszenne muffiny, spróbujcie sami :)Składniki na 12 sztuk:1,5 szklanki
mąki pszennej razowej0,5 szklanki
mąki pszennej (można zrezygnować i dodać więcej pszennej razowej)0,5 szklanki
cukru trzcinowego0,75-1 szklanka
maślanki1 łyżeczka
proszku do pieczenia0.5 łyżeczki
sody0.5 łyżeczki
soli1
jajko0,25 szklanki
oleju150- 200g
malinwiórki kokosowePrzygotowanie:W osobnych naczyniach mieszamy suche i mokre składniki. Oprócz
malin.Następnie niezbyt dokładnie łączymy zawartość obu naczyń.Napełniamy foremki
ciastem do około połowy, do każdej wkładamy po 2-3
maliny, zakrywamy łyżką ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi.Pieczemy przez około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Asia