Wykonanie
Pyszny lekki deser składający się z
wody,
mąki ziemniaczanej,
cukru i
owoców. Przygotowany w domu nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów za to smaczne
owoce i witaminę C. Jest prościutki w przygotowaniu i smakuje pysznie, można go zajadać na zimno lub gorąco.

składniki na 3 porcje2 szklanki
mrożonych owoców (
wiśni, czerwonych
porzeczek )2 łyżki
cukru kryształu2,5 łyżki
mąki ziemniaczanej2 szklanki
wodyprzepis
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1/2 szklanki zimnej
wody. ( W zależności od tego jaką lubimy gęstość deseru ilość
mąki ziemniaczanej można zwiększyć lub zmniejszyć. )Do garnka wlewamy pozostałą
wodę, dodajemy
cukier,
owoce wszystko mieszamy i gotujemy około 3 minuty. Cały czas gotując wlewamy
mąkę rozpuszczoną w wodzie i energicznie mieszając gotujemy jeszcze około 2 minut.Gotowy
kisiel podajemy na ciepło lub zimno.