Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne ciasto śmietankowe z winogronami i galaretką jest fajną propozycją na deser lub podwieczorek .Ciasto nie wymaga pieczenia można je również zrobić je na spodzie z herbatników. Świetnym dodatkiem są tutaj winogrona, które również można zamienić na inne swoje ulubione owoce.składniki na okrągłą tortownicę 23 cm800 g śmietany 12%500 g winogron różowych i zielonych6 łyżek cukru kryształu4 łyżki żelatyny120 g okrągłych biszkoptów1 opakowanie galaretki cytrynowejprzepisUmyte winogrona przekrawamy na połówki i usuwamy z nich pestki.Do miski przekładamy śmietanę, dodajemy cukier i chwilę miksujemy nie ubijamy .Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody.Schłodzoną żelatynę delikatnie mieszamy ze śmietaną .Do masy śmietanowej wrzucamy pokrojone winogrona i wszystko razem łączymy, część winogron zostawiamy do dekoracji ciasta.Na wyłożoną folią aluminiową tortownicy, układamy biszkopty .Na biszkopty kładziemy masę śmietanową z winogronami i dokładnie rozprowadzamy.Wierzch ciasta dekorujemy pozostałymi owocami .Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Na ciasto wylewamy lekko tężejącą galaretkę i wstawiamy je do lodówki najlepiej na całą noc.