Przepyszne ciasto bez pieczenia 3 bit zapewne będzie smakowało wszystkim, jest banalnie proste w przygotowaniu a daje maksymalną rozkosz dla podniebienia, polecam do wypróbowania .składniki na dużą formę ciastamasa budyniowa1/2 l mleka1 duży budyń śmietankowy2 żółtka3 łyżki cukru1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanejdodatkowo1 puszka masy krówkowej1 dżem z czarnej porzeczki2 opakowania śmietany śnieżki1 herbatniki (opakowanie 370 g)3 kostki gorzkiej czekoladyprzepisPołowę mleka zagotowujemy z cukrem do drugiej połowy mleka dodajemy pozostałe składniki czyli budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną .Całość dokładnie mieszamy i dolewamy do gotującego się mleka. Ugotowany budyń lekko przestudzamy .Dużą formę wykładamy folią aluminiową a na niej układamy pierwszą warstwę herbatników, a na herbatniki lekko przestudzony budyń i dokładnie rozprowadzamy. Na budyń nakładamy kolejną warstwę herbatników, na nie rozprowadzamy masę krówkową. Na masę krówkową układamy ostatnią warstwę herbatników a na niej rozprowadzamy dżem z czarnej porzeczki .2 opakowania śmietany śnieżki ubijamy na sztywno według przepisu na opakowaniu i nakładamy na warstwie dżemu, na wierzch ciasta ścieramy na tarce gorzką czekoladę .Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej smakuje po kilku godzinach gdy herbatniki będą miękkie.