Wykonanie
Gruszki na sałacie to jedna z propozycji sałatek, które zabrałam ze sobą w torebce. Jest genialnie prosta, przyjemna w smaku, syci (niestety, nie na długo). W sam raz, kiedy nie spędzacie zbyt długo czasu poza domem i nie potrzebujecie wielkiego obiadu.Robiłam
sałatkę z
arbuzem i
gruszką, polaną
miodowym sosem. A teraz czas na coś, co jest raczej przekąską!
Miętowy dressing! Niebo w gębie :)A samotne
gruszki smakują bardzo dobrze z
sałatą masłową.Składniki na porcję1
gruszkakilka listków
sałaty (porwanej na strzępy)
Gruszkę pokroić na części, ułożyć na sałacie.Jeżeli robicie
sałatkę "na wynos", włóżcie
sałatę i
gruszkę do pudełka, a dressing do małego pojemniczka.1 łyżeczka
syropu miętowego (przepis wkrótce)1 łyżeczka
oliwy1/2 łyżeczki
soku z cytrynysól,
pieprzWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i polać nimi
sałatkę.Albo schować do pojemniczka. Ja, jak prawdziwa lekomanka, trzymam sosy buteleczce po ketonalu.