Wykonanie
Jeśli tak samo jak ja macie słabość do mini-
słodyczy, te serniczki są dla Was stworzone. Smakują absolutnie fantastycznie, przepis jest naprawdę łatwy, zdecydowanie warto je zrobić. Skusicie się? Przepis znalazłam na Moich Wypiekach, dodałam drobne zmiany od siebie.

Składniki na ok. 12 sztuk:- 500 g
twarogu półtłustego (dwukrotnie zmielonego),- 1/2 szklanki
śmietany 30 lub 36%,- 2
jajka,- 2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej + 2 łyżeczki
cappuccino,- 3/4 szklanki
cukru,- 1 łyżka
mąki pszennej,- 2 łyżki
likieru kawowego,- na spód:
płatki Nesquik (kuleczki).

Serniczki pieczemy w piekarniku z kąpielą
wodną. Nastawiamy go na temperaturę 170 stopni, na spodzie kładziemy naczynie żaroodporne wypełnione
wodą. Piętro wyżej wkładamy blachę, na której będziemy piec serniczki.Spód silikonowych foremek do muffinów wypełniamy kuleczkami
Nesquik (pokrywamy całe). W garnuszku podgrzewamy
śmietanę, dodajemy
kawę i mieszamy do połączenia. Odstawiamy do przestudzenia. W misie miksera umieszczamy
twaróg,
jajka,
cukier,
śmietanę z
kawą,
mąkę oraz
likier. Miksujemy tylko do połączenia. Gotową masę przelewamy do foremek, a następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30-40 minut. Po upieczeniu studzimy, a następnie wstawiamy na całą noc do lodówki. Próbujemy dopiero rano :). Wierzch można udekorować
śmietaną kremówką (ubitą) lub posypujemy
kakao. Smacznego!