ßßß
Składniki (na ok. 6 pucharków):- 1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego,- 1 galaretka wieloowocowa (z 2 szklanek wrzącej wody),- 1 szklanka galaretki malinowej (z 1 szklanki wrzącej wody),- 1 szklanka galaretki poziomkowej (z 1 szklanki wrzącej wody).
Na początku przygotowujemy galaretki w 3 garnkach: wieloowocową z 2 szklanek wrzątku, poziomkową z 1 szklanki wrzątku oraz malinową z 1 szklanki wrzątku. Wszystkie studzimy. Gdy wieloowocowa będzie chłodna, przelewamy do pucharków (równo).Wstawiamy do lodówki. W tym czasie studzimy poziomkową i malinową. Gdy jedna z nich zacznie zastygać, zaczynamy ubijać mocno schłodzone mleko skondensowane (w mikserze). Stopniowo dodajemy galaretkę (nie przerywając ubijania). Masę rozkładamy w pucharkach z galaretką wieloowocową (powinna być zastygnięta). Wstawiamy do lodówki. Po chwili polewamy wierzch pucharków zastygającą galaretką (trzecią). Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Podajemy. Smacznego!