Wykonanie
Dzisiejszy pomysł na obiad/kolację dedykuję wszystkim, którzy nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie, a lubią po powrocie z pracy zjeść coś ciepłego. Sądzę, że mało kto nie będzie identyfikował się z tym opisem :). Zapiekanka jest bez
mięsa, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by to zmienić - kawałkiem ulubionej
szynki, gotowanej
piersi z kurczaka, czy
kiełbasy. Pełna dowolność. Pomysł na zapiekankę przyszedł mi na myśl po powrocie z pracy, a chwilę później cieszyliśmy się ciepłą kolacją :)

Składniki:-
makaron ugotowany al dente,-
sos pomidorowy (przepis),- 1-2
jajka,-
ser żółty/mozzarella,- ulubione
przyprawy, np.
sól ziołowa, mieszanka ostrych przypraw (np. w młynku),
bazylia,
oregano,
papryka słodka.

Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem .
Makaron gotujemy al dente. W naczyniu żaroodpornym umieszczamy sos i
makaron, lekko mieszamy. Na wierzch wbijamy jedno lub dwa
jajka, posypujemy solidnie
przyprawami, a następnie startym na tarce
serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Zapiekamy ok. 10-12 minut, do ścięcia
białka. Smacznego!