Wykonanie
Kolejna propozycja
śniadaniowo - kolacyjna. Na ten przepis natknęłam się na blogu HALF HOUR COOK i od razu postanowiłam go przetestować. Bułeczki wyszły super chrupiące z miękkim, aromatycznym środkiem. Jest to miła odmiana od tradycyjnych zapiekanej, a przy tym świetny sposób na wykorzystanie czerstwych bułeczek. Ale ze świeżej też możecie je zrobić ;)ZAPIEKANE
BUŁKI Z
JAJKIEM2
kajzerki2
jajo4 plasterki
wędliny drobiowej4 łyżki
szczypiorku2 łyżki
majonezu2 łyżki pikantnego
ketchupusólpieprzRozgrzewamy piekarnik do 200°C.Z każdej
kajzerki odcinamy wierzch i wydążamy środek. Rozprowadzamy w środku
majonez oraz
ketchup.
Wędlinę drobno kroimy, podsmażamy w rondelku i przekładamy do
bułki. Posypujemy
szczypiorkiem i wstawiamy na około 1 minutę do piekarnika. Teraz do każdej bułeczki delikatnie wbijamy
jajko - tak aby nie rozlać
żółtka, a następnie doprawiamy
solą i
pieprzem. Pieczemy dalej do momentu ścięcia się
białka.SMACZNEGO :-)