Wykonanie
Oto
sałatka z
pieczarkami... i nie tylko. Smaczna i zdrowa, tylko kolorami nie bardzo zachwyca, ale nie ma się co zrażać.
Sałatkę można wcinać samodzielnie albo jako dodatek. Można sobie ją zabrać do pracy, szkoły albo zjeść w zaciszu domowym. A więc nie czekajcie - próbujcie ;-)300 g
pieczarek4
jaja na twardo1 mała puszka
groszku1 pęczek drobnego
szczypiorkuok 4 łyżki
majonezuPieczarki myjemy, obieramy i gotujemy około 15 minut. Gdy ostygną siekamy je drobno. Tak samo postępujemy z
jajkami.
Groszek odcedzamy [najpierw otwieramy puszkę ;-) ].
Szczypiorek również myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli lubimy możemy doprawić
pieprzem lub innymi
przyprawami.SMACZNEGO :-)