Wykonanie
Święta, święta i po świętach - powoli wracamy do kulinarnej rzeczywistości. Co prawda przed nami jeszcze Sylwester i Nowy Rok, ale już czas pomyśleć o normalnym obiedzie. Jeśli zabierzecie się za robienie jakiegoś pysznego
mięsa do
ziemniaków polecam jako dodatek surówkę z
pora :-)1 biała część
pora (średniego)1
jabłko szara reneta (nieduże)1
ogórek kiszony1 łyżeczka
musztardy2 łyżki
oleju1 łyżeczka
majerankuszczypta
soliPora i
jabłko myjemy, osuszamy.
Jabłko obieramy ze skórki a
pora z wierzchniej warstwy liści.
Pora przekrawamy wzdłuż na pół i siekamy w drobne piórka - lekko solimy.
Jabłko i
ogórka kiszonego ścieramy na tarce jarzynówce.
Musztardę mieszamy z
olejem i
majerankiem.Wszystko razem mieszamy.SMACZNEGO :-)