Wykonanie
Ostatnio z uwagi na tatę, postanowiłam zapoznać się z tajnikami żywienia diabetyków. Traf chciał, że w sposób szybki i łatwy zdobyłam książkę z bardzo fajnymi przepisami. Co prawda duża ich część zawiera składniki (przynajmniej dla mnie) iście kosmiczne, ale są i takie ze składnikami powszechnymi. Dziś przedstawię Wam właśnie jeden z takich przepisów.1 puszka sardynek w
oliwie z oliwek1 łyżeczka
chrzanu1 łyżeczka
soku z cytryny1 łyżka drobno posiekanej
cebuli1 łyżka drobno posiekanej
natki pietruszkipieprzpaprykaSardynki wyjmujemy z puszki na sitko i dokładnie odsączamy. Po odsączeniu rozdrabniamy je widelcem i mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy
pieprzem i
papryką według własnych upodobań.Ten smaczny przepis pochodzi z książki "SMACZNE POTRAWY DLA DIABETYKÓW" J.Frank.SMACZNEGO:-)