Wykonanie
Przepyszna przekąska, która również może być idealnym dodatkiem do dania głównego. Polecam !Liczba porcji:2-3Czas przygotowania: 20 minutStopień trudności: łatweKoszt: tanie

Składniki:- duży
brokuł-
jajko- 50 ml
mleka- 1 szklanka
bułki tartej-
sólPrzygotowanie:
Brokuł dzielimy na drobne różyczki, dokładnie myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż do miękkości.

Przygotowujemy 2 miseczki: jedną z jakiem i
mlekiem, drugą z
bułką tartą. Różyczki
brokuła wkładamy od pierwszej miseczki.

Następnie przekładamy do drugiej miseczki (z
bułką tartą) i dokładnie obtaczamy ze wszystkich stron.


Tak przygotowane różyczki smażyć na rozgrzanym
oleju, aż do zarumienienia.


Najlepiej smakuje z sosem
serowym bądź
czosnkowym.

Smacznego !Inspiracja kulinarna zaczerpnięta stąd...