ßßß Cookit - przepis na Pasta z soczewicy i papryki

Pasta z soczewicy i papryki

nazwa

Wykonanie

Czas na testowanie produktów, które otrzymałam od Sante . Już dawno miałam ochotę na pastę z czerwonej soczewicy, dodałam do niej pieczoną paprykę i trochę orientalnych przypraw. W smaku wyszła naprawdę ciekawa.
Czerwona soczewica jest szybsza w przygotowaniu niż zielona (czas gotowania około 10- 15 minut), różni się również konsystencją i smakiem. Świetnie nadaje się do zup, potraw z ryżu i sosów. Soczewica jest źródłem witamin z grupy B, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi.
Zapraszam do wzięcia udziału w loterii Sante. Do wygrania wycieczki, karty upominkowe i książki Agnieszki Maciąg "Smak Życia". Więcej szczegółów na stronie http://www.sante.pl/loteria
1 szklanka soczewicy czerwonej Sante
1 papryka
papryka słodka (ok. 2 łyżki)
papryka ostra
sól, pieprz
kmin rzymski
kolendra
Paprykę wydrążyć i przekroić na pół, podpiec w piekarniku do momentu kiedy skóra będzie łatwo schodzić. Soczewicę ugotować w osolonej wodzie (ok. 10 do 15 minut). Soczewicę i paprykę zmiksować blenderem, doprawić przyprawami.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2013/03/pasta-z-soczewicy-i-papryki.html