Wykonanie
Czas na testowanie produktów, które otrzymałam od Sante . Już dawno miałam ochotę na pastę z
czerwonej soczewicy, dodałam do niej pieczoną
paprykę i trochę orientalnych przypraw. W smaku wyszła naprawdę ciekawa.
Czerwona soczewica jest szybsza w przygotowaniu niż zielona (czas gotowania około 10- 15 minut), różni się również konsystencją i smakiem. Świetnie nadaje się do zup, potraw z
ryżu i
sosów.
Soczewica jest źródłem witamin z grupy B, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi.Zapraszam do wzięcia udziału w loterii Sante. Do wygrania wycieczki, karty upominkowe i książki Agnieszki Maciąg "Smak Życia". Więcej szczegółów na stronie http://www.sante.pl/loteria

1 szklanka
soczewicy czerwonej Sante1
paprykapapryka słodka (ok. 2 łyżki)
papryka ostrasól,
pieprzkmin rzymski
kolendraPaprykę wydrążyć i przekroić na pół, podpiec w piekarniku do momentu kiedy skóra będzie łatwo schodzić.
Soczewicę ugotować w osolonej wodzie (ok. 10 do 15 minut).
Soczewicę i
paprykę zmiksować blenderem, doprawić
przyprawami.
