ßßß
Składniki na ok. 12 kotlecików1 opakowanie soi Sante 350g1 cebula5 pieczarek1 łyżka masła1 jajkosól, pieprzszczypiorekbułka tartaWypłukane ziarna soi moczyć w zimnej wodzie ok. 12 godzin (najlepiej całą noc). Po tym czasie odlać wodę, zalać świeżą wodą, posolić i gotować ok. 2 godziny. Soja nie będzie bardzo miękka. Ugotowaną soję zblendować lub zmielić w maszynce do mięsa. Mój blender miał trudność, ale udało się. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce masła. Do soi dodać surowe jajko, pieczarki i cebulę, pokrojony szczypiorek. Dosmakować solą i pieprzem. Formować kule, posypać delikatnie bułką tartą i smażyć na rumiano. Można podać z sosem pieczarkowym .
