ßßß
Zabrakło chleba a nie chce się iść do sklepu? Poszukałam czegoś na zastępstwo: szybki chleb z fasoli. Dodałam od siebie sól z 7 ziół zamiast tymianku. Chleb smakuje najlepiej z wyraźnymi dodatkami (np.szynka wędzona, ogórek), wtedy nie jest tak bardzo wyczuwalna fasola.1 puszka białej fasoli2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka tymianku suszonegogarść świeżego tymiankusól, pieprzFasolę mielimy w mikserze. Do tego wrzucamy jajka i przyprawy. Mieszamy i wylewamy masę do małej keksówki (lub foremek na muffinki - wtedy wyjdą bułeczki). Po wierzchu można posypać solą gruboziarnistą i suchym tymiankiem. Pieczemy w 180'C przez 30 min.Przepis z DietetycznieSiostro