Wykonanie

SkładnikiPuszka
białej fasoli2
jajka1 łyżeczka
proszku do pieczenia, w diecie bezglutenowej używamy
sodę oczyszczoną1 łyżeczka
tymianku suszonegoGarść świeżego
tymiankuSól,
pieprz
PrzygotowanieBułeczki z
fasoli to już prozaiczny wręcz wypiek. Niewiele składników i łatwość przygotowania sprawia, że z chęcią zastępuję tymi wypiekami
pieczywo zbożowe.
Fasolę mielimy lub blendujemy. Do takiego puree wrzucamy
jajka, i
przyprawy. Mieszamy i wylewamy masę do foremek po wierzchu możemy muffinki posypać
solą gruboziarnistą i suchym
tymiankiem. Pieczemy na 180* przez 30 minut.

Bułeczki kroję na kromki i zjadam jak normalne kanapki. Musicie tylko pamiętać, że takiego
pieczywa w I fazie SB możemy zjeść co najwyżej równowartość 3 muffinek!SMACZNEGO SIOSTRY!