Przepis na polędwicę na szybko. Proste danie, które z powodzeniem każdy mężczyzna może samodzielnie przygotować ;). A jeśli macie np. ziemniaki lub ryż z poprzedniego dnia, to przygotowanie obiadu zajmie ok. 10 minut.1 kawałek polędwicy (najlepiej gruby)pieprz kolorowy (lub czarny)sólolej do smażeniadodatki:ugotowane ziemniakikukurydza konserwowa*, np. Bonduelle (lub dowolna surówka).Ziemniaki ugotować.Polędwicę pokroić w plastry (ok. 1 cm) i oprószyć z dwóch stron pieprzem.Na patelni rozgrzać mocno olej. Ułożyć plastry mięsa i usmażyć z obydwu stron. Na koniec posolić.Podawać z ugotowanymi i podsmażonymi na olejuziemniakami, posypanymi przyprawą do ziemniaków oraz z odcedzoną kukurydzą konserwową.* kukurydzę można też podać na ciepło (podgrzać z odrobiną masłasoli)