Nie lubię gdy coś się marnuje w kuchni. Gdy zostaje mi z obiadu pieczone lub ugotowane mięso, na kolację robię szybkie tortille. Gdy nie mamy pieczonego mięsa możemy podsmażyć na patelni surową pierś indyka lub dodać dobrą drobiową wędlinę.250-300 g pieczonej piersi indyka4 naleśniki "Tortilla wraps"ok. 10 łyżek pikantnego sosu (np. Sos ChiliWiniary) lub ketchupu4 łyżki majonezudowolne warzywa (u mnie 1 ogórek)4 liście sałaty lodowej2 łyżeczki przyprawy do gyrosaOgórek obrać i pokroi ć w słupki. Mięso również pokroić w słupki, posypać odrobiną przyprawy do gyrosa i podgrzać krótko na patelni lub w mikrofalówce.Naleśniki podgrzać przez chwilę w mikrofalówce, następnie smarować je cienko majonezem i układać na nich liść sałaty, pokrojone na kawałki mięso oraz warzywa. Pola ć pikantnym sosem lub ketchupem.Zawinąć dół naleśnika do wewnątrz, a następnie jeden bok do środka i przykryć drugim bokiem. Dół zawinąć serwetką.