ßßß Cookit - przepis na Pikantne tortille z indykiem na szybko

Pikantne tortille z indykiem na szybko

nazwa

Wykonanie

Nie lubię gdy coś się marnuje w kuchni. Gdy zostaje mi z obiadu pieczone lub ugotowane mięso, na kolację robię szybkie tortille. Gdy nie mamy pieczonego mięsa możemy podsmażyć na patelni surową pierś indyka lub dodać dobrą drobiową wędlinę.
250-300 g pieczonej piersi indyka
4 naleśniki "Tortilla wraps"
ok. 10 łyżek pikantnego sosu (np. Sos Chili Winiary) lub ketchupu
4 łyżki majonezu
dowolne warzywa (u mnie 1 ogórek)
4 liście sałaty lodowej
2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
Ogórek obrać i pokroi ć w słupki. Mięso również pokroić w słupki, posypać odrobiną przyprawy do gyrosa i podgrzać krótko na patelni lub w mikrofalówce.
Naleśniki podgrzać przez chwilę w mikrofalówce, następnie smarować je cienko majonezem i układać na nich liść sałaty, pokrojone na kawałki mięso oraz warzywa. Pola ć pikantnym sosem lub ketchupem.
Zawinąć dół naleśnika do wewnątrz, a następnie jeden bok do środka i przykryć drugim bokiem. Dół zawinąć serwetką.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/06/pikantne-tortille-z-indykiem-na-szybko.html