Wykonanie

Uwielbiam śniadania na słodko, więc czę sto r obię placki lub omlety. Żałuję, że dopiero teraz wpadłam na taki pomysł.Omlet s makuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można pokroić go na kawałki i spakować do pracy czy w podróż . M oje dziecko się ni m zajada:)50 g (ok.3/4 szkl.)
płatków pełnoziarnistych (u mnie pszenne bez
cukru Fitella Diet)1/2
banana1
jajko1-2 łyżk i
wodyodrobina
oliwy do smażeniaWszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować. Usmażyć z obu stron na lekko naoliwionej patelni.
Płatki Fitella Diet z pełnoziarnistej pszenicy z dodatkiem
otrębów pszennych i bez dodatku
cukru - d bają o figurę i dodają energii na cały dzień.Skł ad: pszenica pełnoziarnista (80%),
otręby pszenne (14 %), ekstrakt słodu jęczmiennego,
sól, emulgator:
mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Zawiera naturalni e występujące
cukry.W 100 g: 370 kcalbłonnik: 15 , 5 g
cukry: 3 gtłuszcz: 3 gOpakowanie: 225 gCena : ok. 5 , 60-6 złOpinia :
Płatki są z pełnego ziarna pszenicy i są bardzo chrupiące. Zapięcie strunowe zapewnia świeżość i chrupkość
płatków na długo. Zawierają sporą dawkę błonnika, jednak największym zaskoczeniem dla mnie był brak dodatku
cukru (czego nie spotkałam do tej
pory w żadnych płatkach). Zmiksowane
płatki zastąpiły mi
mąkę. Brak
cukru sprawia, że mogą być podawane na słodko i na słono. Polecam wypróbować.