Wykonanie

Pyszne, domowe
czekoladki, które można zrobić dla ukochanej osoby w Walentynki lub zupełnie bez okazji ;). Jeśli macie w domu
czekoladę, zróbcie już dziś, a jutro rano spakujcie swojej połówce do pracy - będzie miła niespodzianka :).Przedstawiam wersję najprostszą, z wykorzystaniem gotowej
czekolady.Składniki na ok. 14-15
czekoladek:100 g dobrej
gorzkiej czekolady (lub
mlecznej, jeśli nie macie alergii na
mleko)15
migdałów,
orzechów lub innych
bakaliiopcjonalnie szczypta
chiliCzekoladę połamać na drobne kawałki i włożyć małego garnka.Garnek umieścić w większym garnku z wrzątkiem. Mieszając, rozpuścić
czekoladę. Do
czekolady można dodać szczyptę
chili.Rozpuszczoną
czekoladę nakładać łyżeczką do małych silikonowych foremek.Do każdej włożyć po 1
migdale i lekko docisnąć, aby nie wystawał ponad poziom
czekolady.Po przestudzeniu, foremkę włożyć do zamrażalnika na ok. 30 minut. Smacznego:).