Wykonanie

W ostatni weekend odbyły się świąteczne warsztaty kulinarne zorganizowane przez
Winiary.Spotkaliśmy się w piękn ie przyozdobionym studiu kulinarnym CookUp w Warszawie.Pierwszego dnia odbyły się warsztaty kulinarne z przygotowywania świątecznych, jadalnych prezentów.Prowadzącym był kucha rz Piotr Bruś Klepacki. Podczas
trwania warsztatów nadzo rował pracę każdego zespoł u próbując dań i ewentualnie doradzając co można dodać do potraw, a by były jeszcze smaczniejsze .Podzieliliśmy się na kilka zespołów. K ażdy zespół przygotował t e sam e p otrawy, które p ó źniej zamknęliśmy w słoiczkach :- pâté z kurzych
wątróbek z
galaretką pomarańczową-
ananasowy chutney z
kolendrą,
imbirem i
trawą cytrynową-
śledzie z
musztardą i
koperkiem-
czekoladowe trufle z
chili.

W przerwie zjedl iśmy p yszny obiad przygotowany dla nas i przy okazji mieliśmy trochę czasu na rozmowy.Na koniec zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcie.Tradycyjnie ju ż, w szyscy mieliśmy zap ewniony pobyt w hotelu . Wieczorem
Winiary zaprosiło wszystkich uczestników warsztatów na k olację do restauracji .Na drugi dzień odbyły się warsztaty z Kornelią Pieniak z przygotowania świątecznych ozdób i dekoracji oraz świątecznego nakrywania stołu. Żałuję, że nie mogłam wzi ąć w nich udziału i musiałam wracać już do domu :(.To był miło i ciekawie spędzony czas, wśród bardzo sympatycznych ludzi (któr ych w większości zapoznałam już na poprzedni ch warszta tach
Winiary).Poznałam nowe przepisy i zupełnie nowe smaki (p rz episy i zdjęcia potraw podam niebawem na blogu).Cieszę się, że mogłam wziąć udział w tym spotkaniu i - mam nadzieję - do zobaczenia kolejnym razem ;).
