Składniki:- 50dag wątróbki drobiowej- 30dag wędzonego boczku w plasterkach- 30dag małych pieczarek- 2 plastry ananasa- oregano- sól- olejSposób przygotowania:1. Z wątróbki usuwamy żyłki i dzielimy na mniejsze kawałki. Pieczarki myjemy kroimy na połówki, a ananasa w kostkę.2. Nadzianie szaszłyków zaczynamy od kawałka ananasa, następnie nakłuwamy wątróbkę owiniętą w plaster boczku na zmianę z pieczarką, kończąc szaszłyk ananasem.3. Formę smarujemy olejem, układamy gotowe szaszłyki, posypujemy oregano i pieczemy przez ok. 30 min. w 200 stopniach, aż boczek się zrumieni, a wątróbka nie będzie surowa (w czasie pieczenia szaszłyki można obrócić, aby równo się opiekły). Przed podaniem posypujemy solą (nie robimy tego wcześniej, aby wątróbka pozostała miękka).