ßßß Cookit - przepis na Mini szaszłyki z wątróbek drobiowych

Mini szaszłyki z wątróbek drobiowych

nazwa

Wykonanie

Składniki:
50 dag wątróbki drobiowej
30 dag wędzonego boczku
25 dag małych zamkniętych pieczarek
sól i pieprz
wykałaczki
Z wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki. Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
Wątróbka, pieczarki i boczek.......................................................
Porcje wątróbki owijamy w plasterki boczku.
Wątróbka na plasterku boczku.....................................................
Nadziewamy na wykałaczkę, a na końcach wykałaczki wbijamy przekrojoną na pół pieczarkę.
Nadziewanie pieczarki z jednej strony.............................................
I z drugiej strony..................................................
Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony solą i pieprzem i układamy na rożnie.
Na rożnie.......................................................................
Pieczemy przez około 10 minut z każdej strony na średnim żarze. Podajemy gdy boczek i pieczarki lekko się zrumienią. Smacznego !
Mini szaszłyki z wątróbek drobiowych.....................................................
I jeszcze z bliska........................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/06/Mini-szaszlyki-z-watrobek-drobiowych.html