Wykonanie


Składniki:50 dag
wątróbki drobiowej30 dag
wędzonego boczku25 dag małych zamkniętych
pieczareksól i
pieprzwykałaczkiZ
wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki.
Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki.
Pieczarki dokładnie płuczemy pod bieżącą
wodą.
Wątróbka,
pieczarki i
boczek.......................................................Porcje
wątróbki owijamy w plasterki
boczku.
Wątróbka na plasterku
boczku.....................................................Nadziewamy na wykałaczkę, a na końcach wykałaczki wbijamy przekrojoną na pół
pieczarkę.

Nadziewanie
pieczarki z jednej strony.............................................

I z drugiej strony..................................................Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony
solą i
pieprzem i układamy na rożnie.

Na rożnie.......................................................................Pieczemy przez około 10 minut z każdej strony na średnim żarze. Podajemy gdy
boczek i
pieczarki lekko się zrumienią. Smacznego !

Mini szaszłyki z
wątróbek drobiowych.....................................................

I jeszcze z bliska........................................................................