Wykonanie
O pieczarkach portobello dowiedziałam się całkiem niedawno. Z tego co zdążyłam zauważyć, to gdy zależy nam na dużych kapeluszach, a zwykłe
pieczarki w sklepie to same liliputy - warto wtedy sięgnąć po okazałą
pieczarkę brązową... :)Przepis jak najbardziej dietetyczny - popularny u mnie w drugiej fazie diety Protal (dr Dukana).
Serek wiejski podany na ciepło to nowe doznania smakowe, tak bardzo pożądane podczas diety... :)

Składniki:4 duże
pieczarki portobello1,5 opakowania
serka wiejskiegosóloreganoLista zakupów.
Grzyby myjemy, osuszamy i wykrawamy nóżki. Kapelusz lekko solimy i nakładamy do niego
serka wiejskiego - na płasko, tyle ile się zmieści. Na wierzch posypujemy
oregano.Wykładamy na ruszt lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Czas pieczenia, to ok. 1 godzina.

