ßßß Cookit - przepis na Portobello z serkiem wiejskim

Portobello z serkiem wiejskim

nazwa

Wykonanie

O pieczarkach portobello dowiedziałam się całkiem niedawno. Z tego co zdążyłam zauważyć, to gdy zależy nam na dużych kapeluszach, a zwykłe pieczarki w sklepie to same liliputy - warto wtedy sięgnąć po okazałą pieczarkę brązową... :)
Przepis jak najbardziej dietetyczny - popularny u mnie w drugiej fazie diety Protal (dr Dukana). Serek wiejski podany na ciepło to nowe doznania smakowe, tak bardzo pożądane podczas diety... :)
Składniki:
4 duże pieczarki portobello
1,5 opakowania serka wiejskiego
sól
oregano
Lista zakupów.
Grzyby myjemy, osuszamy i wykrawamy nóżki. Kapelusz lekko solimy i nakładamy do niego serka wiejskiego - na płasko, tyle ile się zmieści. Na wierzch posypujemy oregano.
Wykładamy na ruszt lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Czas pieczenia, to ok. 1 godzina.
Źródło:http://www.kulinarnyantytalent.pl/2013/05/portobello-z-serkiem-wiejskim.html