ßßß
Cookit - przepis na Zupa cukiniowo-fasolkowa z kaszką kukurydzianą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa cukiniowo-fasolkowa z kaszką kukurydzianą
Składniki
Fasola szparagowa zielona
Cukinia
Czosnek
Natka pietruszki
Śmietana
Bulion warzywny
Sól
Pieprz
Sok z cytryny
Kasza
Wykonanie
Składniki:- 3 szklanki pokrojonej
zielonej fasolki szparagowej
- 1 średnia
cukinia
- 1 ząbek
czosnku
-
natka pietruszki
- 1/4 szklanki
śmietany
- ok. 750ml
bulionu warzywnego
-
sól
i
pieprz
-
sok z cytryny
- 5 łyżek
kaszki
kukurydzianejSposób przygotowania:1.
Fasolkę szparagową
zalewamy
bulionem
i gotujemy 5 min., po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę
cukinię
, zmiażdżony
czosnek
i gotujemy do miękkości wszystkich składników.2.
Kaszkę
gotujemy w 2 szklankach
wody
, gotową dodajemy do miękkich warzyw.3. Do zupy wlewamy
śmietanę
, dodajemy posiekaną
natkę pietruszki
, przyprawiamy do smaku
sokiem z cytryny
,
solą
i
pieprzem
.
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2015/08/zupa-cukiniowo-fasolkowa-z-kaszka.html
Przepisy powiązane
Zupa czosnkowa z kaszą jęczmienną
Sos czosnkowo-cytrynowy
TZATZIKI
Colesław z cukinii
Dwukolorowa zupa z cukinii
Składniki powiązane (0)