Wykonanie

Ostatnio zastanawiałam się z jakich
orzechów można jeszcze zrobić
masło. Myślałam o pistacjach, w końcu one mają w sobie tyle tłuszczu, że bez problemu dałyby się zmiksować.Jednak na www.stylowi.pl widziałam
masło wykonane z
migdałów. Postanowiłam spróbować. Jeżeli chodzi o ilość tłuszczu to
migdały mają go zdecydowanie mniej, bo miksowały się strasznie źle. Trwało to i trwało, ale wreszcie się udało. Uważam teraz, że niepotrzebnie dodałam
cynamon, przez co smak
migdałów nie jest aż tak czytelny, ale mimo to wyszło smaczne. Bardzo dobrze komponuje się na kanapce z plasterkiem
gruszki, więc jeżeli poszukujecie nowych smaków na śniadanie to polecam :)Składniki:200 g
migdałów ze skórką1 łyżeczka
miodu kopiataopcjonalnie
cynamon, ale nie polecamWykonanie:
Migdały umieścić w blenderze i miksować bardzo długo, aż uzyska się konsystencję grudkowatej, rozwarstwiającej się masy. Pod koniec dodać
miód i zmiksować.Smacznego:)








Świetnie pasuje też do naleśników,
biszkoptów, czy kruchych
ciasteczek:)