Wykonanie
            Truskawki wreszcie są w normalnej, dobrej cenie. Do tego mają wreszcie wyrazisty smak i obłędny zapach. Można bez wyrzutów zacząć je przerabiać. Dziś na Placu Imbramowskim kupiliśmy kilka kilo 
truskawek. Część pyrka sobie w garnku, przemieniając się w 
dżem. Resztę przerobiłem na 
banalne smoothie.Składniki:około 400 g 
truskawekpo 4-5 dużych kostek 
lodu na porcje
Truskawki przesypać do miksera i zmienić na wysokich obrotach. Do zmiksowanej papki dodać kilka kostek 
lodu i jeszcze raz zmiksować, aż 
lód pokruszy się i zmiesza z 
truskawkami.Przelać do wysokich szklanek i cieszyć się pełnią sezonu 
truskawkowego :) Poza sezonem dodać łyżkę 
cukru. Idealne na późne śniadanie.
