Wykonanie
            Wczoraj umieściłem przepis na czeską zupę 
piwną. Dzisiaj również klasyk. Gulasz karlowarski. Nie, nie jest to gulasz na wodzie źródlanej, z których słyną Karlovy Vary ;) Bez warzyw, na 
śmietanie, ciężkie, sycące - tak bardzo Czechy :)Składniki:75 dag 
wołowiny bez kości1 
cebula1 1/2 
masła1 łyżki 
mąki krupczatki1/2 łyżki kwaśnej 
śmietany1/2 łyżeczki sproszkowanej 
słodkiej paprykisólOpłukać dokładnie 
mięso. Pokroić. Obsmażyć na patelni 
cebulę, wrzucić 
mięso i smażyć, aż nabierze złotej barwy. Posolić i przyprawić 
papryką. Dusić do miękkości, podlewając odrobiną 
wody. Jasną zasmażkę przygotować z 
mąki i 
masła, po czym wymieszać z sosem. Pogotować jeszcze trochę.Przepis na dodatki już wkrótce :)
