Wykonanie
tak, to możliwe. owsiane
ciasteczka to przeeepyszna alternatywa dla przepełnionych
słodyczą sklepowych batoników zawierających sztuczne konserwanty.stosunkowo mało kalorii, ale smak wyśmienity. idealne na drugie śniadanie bądź podwieczorek. zapraszam :)a na zdjęciu wyżej pojawiła się pewna 'szynszyla', której przesyłam ogromnego buuuuziora! (:*)Składniki na ok. 30
ciasteczek:1,5 szklanki
płatków owsianych (górskich)0,5 szklanki
wiórków kokosowych1 szklanka
mąki1 płaska łyżeczka
sody1/3 szklanki
cukru100g
masła3 łyżki
miodu1
jajko (roztrzepane)suche składniki (
płatki, wiórki,
mąkę,
sodę oraz
cukier) mieszamy w dużej misce.
masło wraz
miodem roztapiamy. kiedy już się ze sobą połączą, zdejmujemy je z ognia i wlewamy do miski ze suchymi składnikami. mieszamy. na samym końcu dodajemy roztrzepane
jajko. mieszamy aż do połączenia wszystkich składników. z ciasta w dłoniach formować niewielkie kulki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odstępach -
ciasteczka nie rosną bardzo na boki.piec w temperaturze 175°C około 12-14 minut. studzić na kratce.
smacznego! :)