Płatki owsiane, suszone owoce, miód i syrop klonowy czyli granola! Zrobiona na patelni, błyskawiczna. Pieczoną (z orzechami) przedstawię tu innym razem.Pomysł dla Dagmary, wielbicielki zdrowych śniadań :)Składniki:1szkl płatków owsianych1/3 szkl miodu naturalnego2 łyżki syropu klonowego1/2 szkl suszonych żurawinDo podania:1 banan3 łyżki jogurtu greckiegoPrzygotowanie:Rozgrzać na palniku dużą patelnię. Na suchą wsypać płatki owsiane. Podgrzewać, mieszając drewnianą łyżką aby się nie przypaliły. Płomień albo stopień nagrzania palnika powinien być średni. Ogrzewać płatki do momentu, aż zaczną pachnieć intensywnie orzechami i staną się suche.Do uprażonych płatków dodać miód oraz żurawinę i wymieszać, podgrzewać przez chwilę, dodać syrop klonowy i przełożyć na pergamin lub folię aluminiową. Rozsmarować na płasko i zostawić do ostygnięcia.Można podawać z jogurtem, mlekiem lub zjeść prosto z folii :)Smacznego :)