ßßß
CIASTO CYTRYNOWETrudność: łatwe
Czas przygotowania: 20 minSkładniki:1 kostka do pieczenia Kasia (250g)1 szklanka cukru (250 g)4 jaja2 szklanki mąki (340 g)czubata łyżeczka proszku do pieczenia11cytrynaDekoracja:lukier zielony,perełki Wiltona,motylki Dr. Qetkera.Sposób przygotowania:Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklankę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto wyłożyć do małej okrągłej formy posmarowanej margaryną. Piec 60 minut w temp. 180'C. Ostudzić u udekorować według uznania :-)Smacznego kochani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :*