Wykonanie

Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam tortille w każdej postaci. Są niezastąpione, gdy chcemy przygotować szybki, lecz ciekawy obiad. No właśnie, obiad. Nie wiem
czemu do tej
pory używałam tych placków tylko do dań popołudniowych, ew do przygotowania lekkiego lunchu. A przecież wystarczy zmienić dodatki na bardziej "
śniadaniowe" i możemy z samego rana cieszyć się pysznymi tortillami będącymi świetna alternatywą dla tradycyjnych kanapek.Składniki( na 2 porcje)-2 tortille( u mnie kupne pełnoziarniste, można użyć domowych)-kilka plastrów
wędzonego łososia-2
jajka ugotowane na twardo-
świeży szpinak(sałata/rukola)-domowy
sos czosnkowy(niecała łyżka majonezu+ 2 kopiaste łyzki gęstego jogurtu/serka śmietankowego+
czosnek oraz odrobina
pieprzu i
soli)Tortille smarujemy
sosem czosnkowym, układamy plastry
łososia, pokrojone w plasterki
jajko i liście
szpinaku. Zwijamy i pieczemy dosłownie 2-3 minuty w piekarniku ustawionym na opcję grill.

Dla siostry bez
szpinaku ;)