Wykonanie

Dzisiaj wyjątkowo szybka i prosta propozycja
śniadaniowa. Moja opcja ratunkowa, gdy nastawię o kilka drzemek za dużo. Co ciekawe, gdy zdarza mi się wspomnieć że często jadam jajecznicę z
marchewką, ludzie patrzą (co najmniej) dziwnie. "No ale jak to,
serio z marchewką? ale taką zwykłą marchewką?". A ja się z kolei dziwię, że nikt inny tak nie
jada. Dla mnie
marchew jest wprost stworzona po to by podsmażać ją z
jajkami. Osobiście nie wyobrażam sobie na przykład jajecznicy z
pomidorem ;) Ale w
sumie- po co? Ta jest idealna.Składniki( 1 porcja)-2 duże
jajka-2 małe lub jedna duża
marchew starta na tarce o grubych oczkach-1-2 łyżki
sosu sojowego-
masłoMarchew podsmażyć na
maśle. W międzyczasie rozmieszać
jajka z
sosem sojowym. Gdy
marchew jest już miękka i przyrumieniona, wlać na patelnie masę jajeczną i podsmażyć razem do ścięcia się
jajek.
