Pieczarki w cieścieSkładniki10 pieczarek1 szklanka kefiru1 jajko2 i 1/2 szklanki mąkiszczypta soli i pieprzu1 łyżeczka proszku do pieczeniaoliwa do smażenia lub masło klarowane5 patyków do szaszłykówWykonanieKrok 1 . Pieczarki umyć i osuszyć . 1/2 szklanki mąki wysypać do miseczki.Krok 2 . Z pozostałej mąki ,kefiru,jajka i proszku do pieczenia zrobić ciasto naleśnikowe o gęstości jogurtu greckiego . Dodać szczyptę soli i pieprzu ( jeśli ciasto jest za gęste dodać trochę wody gazowanej)Krok 3 . Do ciasta włożyć pieczarki i dokładnie delikatnie wymieszać . Tak aby każda pieczarka była oblepiona ciastem .Krok 4 . Takie pieczarki pojedyńczo przekładać do miseczki z mąka i obtoczyć je w mące. Nabijać na patykiKrok 5 . Na patelnie wlać tyle oliwy aby pieczarki były w połowie zanurzone . Rozgrzać tłuszcz i smażyć pieczarki z każdej strony aż będą ciemno złoteJest to doskonała przystawka na ciepło jak również na zimno.