Krewetki to nie jest moja mocna strona. Raczej jestem w trakcie eksperymentów i nauki .Od czasu do czasu wyjdzie mi coś o czym mogę napisać. I to jest ten czas , czyli cośco moja rodzinka zjadła i nie marudziłaSkładniki300 g świeżych krewetek3 łyżki miodu1 łyżeczka sosu sojowego ciemnegosok z cytryny lub limonki1 szklanka bulionu1 łyżeczka papryki słodkiej1/2 łyżeczki papryki ostrej2 łyżki oliwyWykonanieKrok 1 Oliwę , miód , sos sojowy i obydwie papryki wymieszać .Krok 2 Umyte i osuszone krewetki włożyć do marynaty . Dokładnie wymieszać tak aby krewetki byłyoklejone marynatą odstawić na 30 minut.Krok 3 Rozgrzać głęboką patelnię i podsmażyć odsączone krewetki ,po dwie minuty z każdej strony.Krok 4 Zmniejszyć ogień , do krewetek przełożyć pozostałą marynatę i bulion. Dusić na małym ogniu ok10-15 minut. Na koniec dodać sok z cytryny do smakuJa podałam z penne