ßßß
Mięso przygotowane wg. tego przepisu jest bardzo miękkie, rozpływające się w ustach. Polecam.Składniki :polędwiczka wieprzowa2 łyżki oliwypieprzsól ziołowa1 łyżka sosu Worcestershiresos :4 łyżki masła1 świeża papryczka chilipół pęczka świeżej bazylii2 łyżeczki suszonej szałwii ( można zastąpić świeżą)2 ząbki czosnkusól+ kuskusPrzygotowanie :Mieszam oliwę, pieprz, sól, sos.Polędwiczkę przekrawam na pół, wkładam do marynaty. Odstawiam na 30 minut w temperaturze pokojowej.Rozgrzewam elektrycznego grilla, układam mięsa i grilluje obracając około 30-40 minut. Aż mięso przestanie być krwiste.Papryczkę chili, czosnek, bazylię drobno siekam, mieszam z solą i szałwią.Na patelni układam masło i podgrzewam, dodaje zioła, mieszam i chwilę podsmażam.Mięso zdejmuję z grilla, daje mu odpocząć 5 minut po czym kroję na plastry.Polewam sosem, podaję z kuskusem.