Wykonanie
Mięso przygotowane wg. tego przepisu jest bardzo miękkie, rozpływające się w ustach. Polecam.Składniki :polędwiczka wieprzowa2 łyżki
oliwypieprzsól ziołowa1 łyżka
sosu Worcestershiresos :4 łyżki
masła1 świeża
papryczka chilipół pęczka świeżej
bazylii2 łyżeczki
suszonej szałwii ( można zastąpić świeżą)2 ząbki
czosnkusól+
kuskusPrzygotowanie :Mieszam
oliwę,
pieprz,
sól, sos.Polędwiczkę przekrawam na pół, wkładam do marynaty. Odstawiam na 30 minut w temperaturze pokojowej.Rozgrzewam elektrycznego grilla, układam
mięsa i grilluje obracając około 30-40 minut. Aż
mięso przestanie być krwiste.
Papryczkę chili,
czosnek,
bazylię drobno siekam, mieszam z
solą i
szałwią.Na patelni układam
masło i podgrzewam, dodaje
zioła, mieszam i chwilę podsmażam.
Mięso zdejmuję z grilla,
daje mu odpocząć 5 minut po czym kroję na plastry.Polewam sosem, podaję z
kuskusem.