czyli ptysie z sorbetemtruskawkowym i bitą śmietanąSkładniki :1 szklanka wody1/2 kostki margaryny1 szklanka mąki4 jajkasorbettruskawkowy ( domowy lub gotowy kupiony )śmietana do ubiciatruskawkicukier puderPrzygotowanie :Szklankę wody wraz z margaryną rozpuszczam na małym ogniu.Gdy margaryna będzie rozpuszczona dodaję szklankę mąki i cały czas podgrzewając dosyć energicznie mieszam aż masa odklei się od brzegów i powstanie dosyć zwarte ciasto.Studzę.Do studzonego ciasta dodaję kolejno 4 jajka cały czas miksując.Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni.Za pomocą szprycy ( lub worka, lub łyżeczki) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam małe porcje ciasta . Odległość około 3 cm.Wstawiam do piekarnika na około 30-40 minut.Studzę.Śmietanę ubijam na sztywno.Truskawki kroję w plasterki.Ptysie rozcinam, do kilku wkładam gałkę sorbetutruskawkowego, do pozostałych bitą śmietanę i plasterek truskawki. Posypuję cukrem pudrem.I gotowe :)