Wykonanie


Składniki :Naleśniki :4
jajka1 i 1/2 szklanki
mąki1/2 szklanki
mleka3/4 szklanki
wody1 łyżka
oleju+
olej do smażeniawłoska
konfitura bio z gorzkich
pomarańczy do kupienia w sklepie Mantini ( klik)sok wyciśnięty z połowy
pomarańczycukier puderłyżka
masłaPrzygotowanie :
Jajka miksuję z
mąką,
mlekiem i
wodą. Gdy ciasto jest dobrze połączone dodaję łyżkę
oleju i ponownie miksuję.Na patelni rozgrzewam odrobinę
oleju.Smażę naleśniki.Na każdym naleśniku rozprowadzam
konfiturę z gorzkich
pomarańczy.Naleśnik składam.Na patelni rozgrzewam
masło.Układam naleśniki i obsmażam z każdej strony, pod koniec smażenia dodaję sok wyciśnięty z połowy
pomarańczy.Układam na talerzu, obsypuję
cukrem pudrem.I gotowe :)Klika słów o
konfiturze :
Konfitura ma bardzo ciekawy smak, od razu widać i czuć w smaku że jest to produkt naturalny. Rzeczywiście
pomarańcze są gorzkawe ale bardzo smaczne.Szczególnie że ja nie jestem miłośniczką słodkich smaków.Polecam spróbować bo warto !!!!link do strony Mantini