ßßß

Składniki :Naleśniki :4 jajka1 i 1/2 szklanki mąki1/2 szklanki mleka3/4 szklanki wody1 łyżka oleju+ olej do smażeniawłoska konfitura bio z gorzkich pomarańczy do kupienia w sklepie Mantini ( klik)sok wyciśnięty z połowy pomarańczycukier puderłyżka masłaPrzygotowanie :Jajka miksuję z mąką, mlekiem i wodą. Gdy ciasto jest dobrze połączone dodaję łyżkę oleju i ponownie miksuję.Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju.Smażę naleśniki.Na każdym naleśniku rozprowadzam konfiturę z gorzkich pomarańczy.Naleśnik składam.Na patelni rozgrzewam masło.Układam naleśniki i obsmażam z każdej strony, pod koniec smażenia dodaję sok wyciśnięty z połowy pomarańczy.Układam na talerzu, obsypuję cukrem pudrem.I gotowe :)Klika słów o konfiturze :Konfitura ma bardzo ciekawy smak, od razu widać i czuć w smaku że jest to produkt naturalny. Rzeczywiście pomarańcze są gorzkawe ale bardzo smaczne.Szczególnie że ja nie jestem miłośniczką słodkich smaków.Polecam spróbować bo warto !!!!link do strony Mantini