ßßß

Składniki : ( dla 2 osób)2 ciabatty2 serki camembert naturalneopakowanie szynki szwardzwalckiej1 czerwona cebulakilka pomidorków koktajlowychpesto bazylioweśmietana 18 %Przygotowanie :Ciabatty przekrawam na pół, smaruję śmietaną i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na kilka minut aż się podpieką.Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oliwie.Szynkę kroję w paseczki, dodaję do cebuli i dosłownie minutę smażę wszystko razem.Pomidorki kroję na pół. Wkładam na patelnię na której smażyłam cebulę z szynką. Podsmażam około 1-2 minut.Ser kroję w plastry.Wyjmuję ciabatty - układam plastry sera, szynkę wymieszaną z cebulą, pomidorki i wkładam do piekarnika (200 stopni) na około 5-6 minut aż ser się rozpuści.Na gorące kanapki nakładam łyżeczkę pesto i gotowe :)p.s Przepis powstał na bazie przepisu najprawdopodobniej z gazety Sól i pieprz z przed kilku lat.