Wykonanie
Składniki : ( dla 2 osób)2 ciabatty2
serki camembert naturalneopakowanie
szynki szwardzwalckiej1
czerwona cebulakilka
pomidorków koktajlowychpesto
bazylioweśmietana 18 %Przygotowanie :Ciabatty przekrawam na pół, smaruję
śmietaną i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na kilka minut aż się podpieką.
Cebulę kroję w piórka, podsmażam na
oliwie.
Szynkę kroję w paseczki, dodaję do
cebuli i dosłownie minutę smażę wszystko razem.
Pomidorki kroję na pół. Wkładam na patelnię na której smażyłam
cebulę z
szynką. Podsmażam około 1-2 minut.
Ser kroję w plastry.Wyjmuję ciabatty - układam plastry
sera,
szynkę wymieszaną z
cebulą,
pomidorki i wkładam do piekarnika (200 stopni) na około 5-6 minut aż
ser się rozpuści.Na gorące kanapki nakładam łyżeczkę pesto i gotowe :)p.s Przepis powstał na bazie przepisu najprawdopodobniej z gazety
Sól i
pieprz z przed kilku lat.