Wykonanie

Zapraszam na banalnie prostą a jaką pyszną zapiekankę . To świetny pomysł na obiad, gdy nie mamy czasu gdyż
mięso można przygotować dzień wcześniej. Pozostaje tylko ugotowanie
ziemniaków i rozgrzanie piekarnika a to w
sumie robi się samo :)Składniki :
mięso mielone wieprzoweugotowane
ziemniaki w mundurkach
paprykapieczarkicebulakoncentrat pomidorowymozzarella w kulce ( nie z zalewy)
vegetasólczubrica zielona
papryka wędzona ostra
pieprz ziołowyPrzygotowanie :
Mięso mielone przyprawiam
solą,
pieprzem ziołowym, czubricą oraz
papryką wędzoną ostrą.
Ziemniaki gotuję w mundurkach.
Paprykę,
pieczarki oraz
cebulę kroję w kostkę.
Mięso obsmażam na rozgrzanym
oleju, dodaję warzywa oraz koncentrat, przyprawiam
solą i ewentualnie innymi
przyprawami. Smażę aż
woda odparuje z warzyw a
mięso nie będzie surowe.Ugotowane i wystudzone
ziemniaki, kroję w plastry, obsypuję
vegetą.Dno i boki foremek wykładam plastrami
ziemniaków, następnie wkładam
mięso z warzywami, przekładając je również plastrami
ziemniaków.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.Foremki wkładam do piekarnika na 15 minut.
Mozzarelle ścieram na tarce o grubych oczkach.
Mięso posypuję
serem i ponownie wstawiam do piekarnika do czasu aż
ser się rozpuści.I gotowe :)