ßßß
składniki:- 175g białej czekolady- 100g herbatników- 100g orzechów brazylijskich (albo makademia)- 20g świeżego imbiru- 175g czekolady deserowejBlachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Połamać białą czekoladę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Herbatniki połamać, orzechy ewentualnie przekroić, imbir obrać i posiekać. Mieszankę wrzucić do czekolady, dokładnie wymieszać. Wykładać po 1 łyżce masy na przygotowaną blachę. Wstawić do lodówki i zostawić aż czekolada się zetnie. W misce roztopić czekoladę deserową. Zastygłe batoniki ostrożnie zdjąć z pergaminu, kłaść na widelcu, ostrożnie zanurzać w rozpuszczonej czekoladzie deserowej i poczekać aż nadmiar czekolady spłynie do miski. Przekładać na blachę i chłodzić aż się zetną.
źródło: "Czekolada. Łatwe i przepyszne przepisy krok po kroku" wyd. Parragon Books Ltd