Wykonanie
Jakiś czas temu na facebook-u krążył taki filmik. Zainspirowana nim, postanowiłam stworzyć własną wersję tej szybkiej słodkiej przekąski. Zdecydowanie polecam ją dla większej grupy osób. Nawet najwięksi fani słodkości wymiękają :)Składniki na kwadratowe naczynie żaroodporne (30x30 cm)3 tabliczki
mlecznej czekolady2 opakowanie pianekPaczka
herbatnikówCzekoladę siekamy na małe kawałki. Wysypujemy ją na dno naszego naczynia żaroodpornego- wykładamy pianki. Ja użyłam
owocowych, ponieważ akurat te były dostępne w moim sklepie. Jeśli ktoś ma dostęp do "Amerykańskich" pianek, śmiało można je zastąpić. Tak przygotowany deser, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C . termoobieg). Po mniej więcej 20 minutach nasza cukrowa bomba będzie gotowa, ale zależy do od każdego piekarnika indywidualnie, więc gdy pianki zaczną się przypiekać należy je wyciągnąć. Gorący wręcz deser serwujemy z
herbatnikami, które maczamy w naszym S'mores dip.Smacznego :-)
Śledź Nas na: