Wykonanie

Coś dla dużych i małych łasuchów :) Naleśniki nadają się zarówno na śniadanie, obiad, kolację, czy deser :) przynajmniej jak dla mnie :) a mięskożercom polecam na deser :)Naleśniki:100g
cukru100g
margaryny100g
mąki3
białka1 łyżeczka
kakao300ml
śmietany kremówki1 łyżeczka
cukru waniliowego500g
truskawekMargarynę rozpuszczamy w rondelku, tak aby była rozpuszczona, ale niezbyt gorąca. Następnie dodajemy do niej
cukier,
białka i
mąkę. Całość dobrze mieszamy trzepaczką. Około dwie łyżki masy przekładamy do osobnej miseczki i dodajemy do niej
kakao. Naleśniki pieczemy tradycyjnie, dwustronnie na teflonowej patelni bez tłuszczy. Podczas pieczenia na białych naleśnikach robimy wzorki
kakaową masą.Kremówkę ubijamy z
cukrem waniliowy.
Truskawki obieramy, myjemy i kromy na połówki. Zimne naleśniki przekładamy ubitą
śmietanką i
truskawkami.


R E K L A M A