Wykonanie
« Granola otrębowa z
bakaliami.

Tym razem mam dla Was przepis na
serową roladę ze
szpinakiem i
wędzonym łososiem. Nie trzeba się przy niej dużo napracować, a efekt jest naprawdę bardzo dobry. Rolada sprawdza się zarówno jako przekąska czy dodatek do kanapek. A jeśli brakuje Wam pomysłów co podać na stół w ramach zimnej płyty – wypróbujcie ten przepis : ) W kolejnym
poście też rolada serowa, ale w wersji z
pieczarkami.Przygotujcie:30dag
żółtego sera20dag
mrożonego szpinaku10-15dag
wędzonego łososiaCamembert/Serek topiony*3 ząbki
czosnkuSól,
pieprzWykonanie:
Ser żółty zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do wrzącej
wody na około 30 minut.W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na odrobinę
oliwy wykładamy zamrożony
czosnek. Gdy się rozmrozi, a
woda odparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek, doprawiamy
solą i
pieprzem. Dodajemy pokrojony w plasterki
camembert lub
serek topiony, które zagęszczą masę
szpinakową. Po roztopieniu
sera wyłączamy palnik.
Wędzonego łososia kroimy na małe kawałki i dodajemy do farszu.
Ser wyjmujemy z folii i rozwałkujemy, nadając mu kształt prostokąta. Rozsmarowujemy nadzienie i zwijamy w roladę. Roladę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki do mocnego schłodzenia. Po wystudzeniu kroimy w plastry grubości około centymetra.*osobiście wolę wersję z
camembertem, ale
serek topiony sprawdza się równie dobrze.


czwartek, 31 maja 2012, kuchningpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarze