Wykonanie
Pesto jest dla mnie idealne! Pyszne i przede wszystkim uniwersalne! Można je dodać do kanapek,
mięsa,
makaronu, sałatki, jajecznicy...etc...albo wyjadać prosto ze słoiczka. Ja bardzo często to robię, dlatego staram się aby nie było zbyt oleiste. Polecam eksperymentowanie z proporcjami, aby dopasować skład pod swoje podniebienie:)

Składniki:2 pęczki
pietruszki2 łyżki dobrej
oliwy z oliwek (extra virgin)*1/3 filiżanki pestek
słonecznika2 małe ząbki
czosnkusól*ilość zależy od gustu smakosza :DInne dodatki:
parmezan, czasami dodaje też zmielone
orzechy:)

Przygotowanie:Bardzo drobno posiekać
pietruszkę. Wycisnąć
czosnek i zmieszać z
pietruszką w słoiczku. Zalać 2 łyżkami
oliwy z oliwek i wsypać
słonecznik. Możesz wszystko zmiksować w malakserze na gładką masę:) ja jednak często zostawiam to w formie wyjściowej bo szybciej, a wcale nie gorzej;)Mniaaam!