Dawno nie robiłam naleśników, więc musiałam to nadrobić;)Tym razem w bardziej tradycyjnej wersji:)Składniki:2 łyżki mąki pszennej razowej2 łyżki mąki pszennej4 łyżki jogurtu 1% + 4 łyżki (wkładka)1 banan1 łyżeczka cukru brązowego1/2 szklanki mleka1 jajko1 łyżka oleju rzepakowegoszczypta soliPrzygotowanie:Jajko roztrzepać (napowietrzając ciasto) i wymieszać z jogurtem. Dodać mąki, a następnie dolać mleko aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Proporcje mogą się nieco różnić ze względu na konsystencję jogurtu, dlatego wszystkie składniki dodawaj partiami. Następnie dodaj olej i szczyptę soli. Smaż obustronnie na patelni teflonowej (bez tłuszczu). W osobnej miseczce wymieszaj 4 łyżki jogurtu z cukrem brązowym i nadziewaj nim usmażone już naleśniki. Banana pokrój w talarki i również dodaj do naleśników:)